kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Udka indycze z imbirem

Rodzaj potrawy: danie główne
Rodzaj kuchni: amerykańska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 45
Danie wegetariańskie: nie
Liczba porcji: 4

Składniki:

2 indycze udka bez skóry,
3 średnie cebule,
1 por, pół średniej wielkości korzenia imbiru,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
4 ząbki czosnku,
300 ml czerwonego wina,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 szczypty cynamonu, sól i pieprz do smaku,
150 ml śmietany 18% lub jogurtu greckiego

Wykonanie:

Umyte i doprawione pieprzem oraz solą udka podsmażamy na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu na oliwie. Z drobno posiekanej cebuli, startego imbiru, przecieru pomidorowego, cynamonu, odrobiny pieprzu, rozdrobnionego czosnku i wina przygotowujemy sos, a następnie polewamy nim smażące się udka. Dusimy mięso z sosem przez około 30 minut na wolnym ogniu. Tuż przed podaniem posypujemy danie pokrojonym drobno porem wymieszanym ze śmietaną

 


Źródło: puritan.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»